Juvivo

Juvivo

Juvivon kotisivut (saksaksi, alareunasta English summary).

Vierailimme yhdessä Juvivon viidestä nuorisotalosta, 3. sektorilla. Talo on toiminut kuusi vuotta.
Heidän talollaan on paljon erilaista toimintaa: viikottain pelataan puistossa jalkapalloa, pidetään tyttöjen omaa iltaa, keskitytään läksyihin ja niissä auttamiseen.. Kerran viikkoon talolla on myös avointa toimintaa ja aina perjantaisin pyritään vierailemaan ja tekemään talon ulkopuolella – milloin teatterissa, elokuvissa, museoissa, keilaamassa. Uutena toimintona talo myös panostaa nuorten kuulemiseen, nuoret saavat itse suunnitella tapahtumia tai illan teemoja, esimerkiksi seuraavana päivänä vierailustamme heillä oli tulossa nuorten itsesuunnittelema ja – järjestämä juhla.
Työntekijöitä heillä tällä talolla on yhteensä 6, joista kerrallaan vuorossa on 2-4 työntekijää. Talolla ja puistossa tapahtuvien toimintojen lisäksi työntekijät käyvät kouluilla ja kesällä puistoissa, jotta nuorten tavoitettavuus olisi mahdollisimman hyvä. Yhteistyötä tehdään myös koulujen kanssa, muun muassa nuorille opetetaan vaikuttamista järjestämällä ”little parliament” – vaalit, joissa nuoret sitten saavat päättää esimerkiksi mitä haluaisivat puistoon lisättävän.
Haasteita nuorisotalolla tällä hetkellä oli ohjaajien vaihtuminen, edelliset ohjaajat olivat olleet todella pitkään ja nyt kontaktit nuoriin on luotava uudelleen uusien ihmisten kautta. Oma, meillekin tuttu, haasteensa heillä on myös saada toimintaan lisää tyttöjä, sillä suurin osa toiminnassa kävijöistä ovat poikia.

JuvivoPiiaJurvanen1
Sisäänkäynti talolle

JuvivoPiiaJurvanen2
Tiloissa oli sekä tytöille, että pojille postilaatikot, jonne voi laittaa kysymyksiä nimettömänä – kerran viikossa työntekijät kävivät kysymykset läpi ja vastasivat niihin tällä seinällä!

JuvivoPiiaJurvanen3
Tässä Juvivon yleistilaa – olohuonetta

Piia Jurvanen & Kirsi Mäntyniemi-Sipilä

n/a