Cinemagic

Cinemagic

http://www.cinemamagic.at

 

Cinemagic on lapsille ja nuorille suunnattu elokuvateatteri, joka toimii Karlsplatzilla Urania-talossa. Cinemagic on yksi WienXtran projekteista. Cinemagic toimii päiväsaikaan ja viikonloppuisin, iltaisin talossa on muiden toimijoiden järjestämää toimintaa. Kohderyhmää ovat 3-18-vuotiaat. Arkisin kävijöitä ovat päiväkoti- sekä kouluryhmät ja viikonloppuisin ja loma-aikoina perheet. Cinemagicin toiminta on alkanut jo vuonna 1985. Tarkoituksena on antaa lapsille ja nuorille hyvä ja mukava elokuvakokemus sekä samalla tarjota elokuvakasvatusta.

 

Päiväkotiryhmille ja perheen pienimmille (3-6-vuotiaille) tarjotaan ”Bilderbuch”(=picture book) esityksiä. Elokuvateatterissa esitetään kuvia luettavasta satukirjasta isolle elokuvakankaalle, samalla kun kertoja lukee tarinaa elävän musiikin säestäessä. Yksi picture book –satu kestää noin 15 minuuttia ja yksi esitys 45 minuuttia. Yhden esityksen aikana luetaan siis kolme satua. Picture book- esityksiä on aamupäivisin päiväkotiryhmille ja viikonloppuisin perheille. Picture book-esityksen satukirjaa voi ostaa ja lukea myös päiväkodissa.

 

Kouluikäisille näytetään lasten elokuvia, jotka katsotaan Cinemagicin henkilökunnan toimesta etukäteen. Elokuvat valitaan tarkkaan huomioiden kohderyhmän ikäraja, tarkoituksena on että elokuvista jää hyvä mieli jälkikäteen. Kouluryhmille tarjotaan myös elokuvan jälkeisiä elokuvan aiheeseen liittyviä työpajoja ja keskusteluita. Cinemagicissa järjestetään myös teemaviikkoja esim. ”crime week”, jonka tiimoilta voidaan pelata rikospeliä / etsivää. Tarkoituksena on, että elokuva herättää kokemuksia ja ajatuksia, joista keskustellaan jälkeenpäin lasten ja nuorten kanssa. Tällä tavoin saadaan mukaan koulutuksellinen näkökulma.

 

Näytettävät elokuvat tulevat monista Euroopan maista, ja usein elokuvaa esitetäänkin Itävallassa ensimmäistä kertaa juuri Cinemagicissa. Ulkomaiset elokuvat dubataan saksaksi. Suomalaisista elokuvista Cinemagicissa on näytetty Heinähattu ja Vilttitossu, Rölli ja Onni von Sopanen. Perheet ja yhteistyökumppanit luottavat Cinemagicin ammattitaitoon ja tuovat huoletta lapset elokuviin tietäen, että lapsi saa hyvän elokuvakokemuksen. Cinemagic haluaa pitää hinnat alhaisena, jotta kenellä tahansa olisi mahdollisuus tulla elokuviin. Kouluryhmille elokuvanäytös maksaa arkisin 3€ per henkilö ja perheille viikonloppuisin 4€ per henkilö. Yhdessä näytöksessä on keskimäärin 100 katsojaa, vuodessa kävijöitä on noin 60 000.

Klikkaa kuvia nähdäksesi ne suurempina.

HelsinkiTeam WienCinemagicPetro
Tervetulotoivotukset olivat suomeksi!

HelsinkiTeam WienCinemagicTiinaKimari
Picture book käynnissä.

n/a